Naš sjajni i kreativni Safet Salihović uz pomoć provjerenih i iznimno ukusnih “Ovako” proizvoda u današnjoj, pomalo neuobičajenoj avanturi priprema domaću jetrenu pileću paštetu. U nekim svjetskim restoranima pašteta pripremljena na domaći način predstavlja se kao vrhunski specijalitet i prestižno predjelo, a trikove kako da svjetski specijalitet donesemo na našu trpezu nam i ovog puta otkriva Safet Salihović u emisiji „Šta danas kuhamo“.
I ovaj sjajni delikates koji, nije zanemarivo reći, je jeftin za pripremu kreiramo uz pomoć provjerenih prijatelja „temeljca“ i kulinarskog alata „Tefal“, koji garantuje sjajan i ukusan obrok koji ćete rado praviti svojim ukućanima.
Dakle, danas uz Safeta Salihovića učimo pravljenje brzog, ukusnog i neobičnog delikatesa, što ne smijete propustiti.
Bruskete s paštetom od pileće jetrice:

– pileća jetrica
– crveni luk
– bijeli luk
– maslinovo ulje
– puter
– temeljac
– majoneza
– pavlaka
– senf
– rukola
– cherry
– komorač
– limun
– sjemenke tikve
– mljevene pistacije
– suha marelica
– dimljena paprika
– so
– biber
Video pogledajte OVDJE.