SAFET ZEC O SMRTI JOVANA DIVJAKA: ŽAO MI JE, GROZNO

Vijest da je preminuo Jovan Divjak, penzionisani general Armije Republike BiH zatekla je bh. umjetnika Safeta Zeca.

  • Jao, jao… Eh, Bože. Kada sam u Sarajevu, sretali smo se u Ferhadiji, na drugim mjestima, izložbama, priredbama pozorišnim… Jovan je Sarajlija, naš čovjek. Šta da kažem – kazao je Zec tužnog glasa.

Dodao je da je njegova smrt veliki gubitak.

  • Gubitak čovjeka koji je ovaj prostor i grad smatrao zajedničkim, nikada nije dijelio to. Svaki čovjek nam treba u ovim vremenima da izađemo više iz tih podjela, iz užasa. Posebno nacionalnih podjela. A on je bio čovjek sutrašnjice, koji je imao sreće da živi, kao i ja, u jednom sistemu gdje to zaista nije postojalo u ovakvoj mjeri. Doživio je rat, svoju ulogu u njemu. Nije doživio da vidi zapravo povratak ili momenat u kojem smo pobjedili, konačno se vratili na svoje. A žao mi je, grozno je – kazao je za “Avaz”.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE