SAJAM ZDRAVSTVENOG TURIZMA BIH: U SARAJEVU PROMOCIJA PRESTIŽNIH TURSKIH BOLNICA

Na sajmu zdravstvenog turizma Bosne i Hercegovine, koji će drugi put biti održan 21. i 22. maja ove godine, bit će promovisane prestižne bolnice u Turskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Na sajmu će biti predstavljena najnovija tehnologija i tretmani ljudima i stručnjacima u Bosni i Hercegovini u cilju jačanja i razvoja zdravstvenog sektora između Turske i Bosne i Hercegovine.

Građani i stručnjaci iz BiH imat će priliku u Sarajevu besplatno posjetiti sajam i upoznati turske bolnice.

Sercan Calto, ispred organizatora “Go Fair Turkey”, izjavio je za AA da se nastavlja dobra saradnja Turske i BiH u mnogim sektorima, među kojima je i zdravstvo.

Podsjetio je da su u tom smislu kao “Go Fair Turkey” 2019. godine organizovali Sajam zdravstvenog turizma.

  • Ove godine organizujemo drugi po redu i zbog toga smo u Sarajevu. Sajam će biti organizovan 21. i 22. maja. Turska i BiH baštine duboke historijske i kulturne veze. Na sajmu učestvuje 18 bolnica, 16 iz Turske i dvije iz BiH – istakao je Calto.

Kako je kazao, na sajmu će građani i medicinski stručnjaci imati priliku da razmijene mišljenja i iskustva sa zdravstvenim stručnjacima iz Turske i pogledaju ponudu bolnica iz Turske.

Calto je istakao da, pored navedenog, cilj je da se unaprijedi zdravstveni sektor u BiH i da se na taj način da doprinos saradnji zemalja u toj oblasti. Podsjetio je da Ministarstvo trgovine Turske podržava ovaj sajam koji će biti otvoren sutra u hotelu Holiday u Sarajevu.

  • Bh. građani će moći posjetiti sajam i donijeti medicinsku dokumentaciju o eventualnoj historiji bolesti i na taj način se informisati o mogućnostima liječenja u Turskoj. Bolnice, koje će učestvovati na sajmu, doći sa svojim ljekarima, stručnjacima iz određenih oblasti, kako bi se i potencijalni pacijenti i njihovi bližnji mogli barem primarno informisati o eventualnom procesu liječenja u Turskoj – rekao je Calto.

Prema njegovim riječima, jedan od ciljeva bolnica učesnica sajma je i eventualna saradnja u oblasti zdravstva s ciljem investiranja u ovaj sektor, jer je i ranije dolazilo do otvaranja barem predstavništava nekih turskih bolnica, nakon održavanja sajma.

  • Više od pet bolnica ima svoje kancelarije u BiH – pojasnio je Calto navodeći da je u posljednjih godina povećan broj pacijenata s Balkana koji se liječe u Turskoj.

Sajam će biti otvoren za posjetitelje dva dana od 11 do 17 sati.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE