SAMO 13 DANA NAKON NJENOG ROĐENJA 20 PORODICA JE ODBILO

Prije četiri godine Luca Trapanese iz Napulja usvojio je malenu Albu samo 13 dana nakon njenog rođenja, a prethodno ju je 20 porodica odbilo jer je rođena s Downovim sindromom.

Luca redovno objavljuje njihove svakodnevne dogodovštine, a nerijetko se šali da je Alba izuzetno aktivna djevojčica te joj se nikad ne spava.

  • Koliko djetetu treba sna da napuni baterije? Alba je budna već u šest sati i spremna za pokret. Doručkuje u krevetu, a zatim me traži svoj mikrofon – napisao je u jednoj objavi. 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by trapaluca (@trapaluca)

Ispričao je i anegdotu s Albinim šišanjem.

  • Osjećam se kao otac koji zlostavlja svoju kćer vodeći je na šišanje. Vrištanje i plač! Apokaliptične scene očaja. Kosa posvuda. No, nakon deset minuta frizerka je uspjela. Pozitivna je stvar da smo sad spremni za more – objavio je uz fotku na kojoj pozira sa svježe ošišanom kćeri. 

Inače, Luci su govorili da će moći usvojiti samo bolesno dijete, s teškim invaliditetom ili problemima u ponašanju, rekao je jednom za BBC.

  • To mi nimalo ne smeta – odgovorio im je tada.

Lucu i Albu na Instagramu prati 358.000 ljudi, a svaka je njegova objava popraćena komentarima podrške i divljenja samohranom ocu djevojčice s posebnim potrebama, koji se tokom života bori protiv mnogih stereotipa, prenosi Index.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.