SAMO JEDNA SJEMENKA NA DAN MOŽE DA VAM PRODUŽI ŽIVOT: OVO JE STARA TAJNA, UČINAK JE NEVJEROVATAN

Snažni antioksidansi iz sjemenke avokada imaju sposobnost da smanje visoku količinu holesterola i zaštititi nas od bolesti srca i moždanog udara.

Mogu se koristiti i protiv dijareje i zatvora.

Sjemenke sadrže i spojeve koji umiruju čir na želucu. Uz to, ti spojevi sadrže antibakterijska i antivirusna svojstva što ih čini idealnima za spriječavanje gastritisa i drugih bolesti digestivnog sistema.

Sjemenke sadrže i flavonol, antioksidans koji pomaže u spriječavanju i smanjenju rasta tumora.

Ako sumnjate na neki od tih problema, najbolje se obratiti i ljekaru, ali i uzimanje sjemenki avokada će značajno pomoći.

One imaju sposobnosti da se bore protiv slobodnih radikala koji uzrokuju bolesti i starenje. Zapravo, proces starenja se njima može usporiti jer obnavljaju kolagen koji je jako važan za izgled kože. Tačnije, da koža ostane čvrsta i mladalačka.

Ljekovite sjemenke su korisne i za snižavanje količine šećera u krvi te pomažu u održavanju zdrave tjelesne težine.

Neka istraživanja govore i da mogu smanjiti apetit, odnosno potrebu za hranom što je izvrsno ako želite smršati.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE