SAMOĆA ĆE VAS NAUČITI KAKO UŽIVATI U LJUBAVI

Neugodni osjećaj samoće najčešće nastupi nakon duge veze. Prije nego što se ponovno počinjete viđati s nekim, trebali biste naučiti važne lekcije koje se odnose na razumijevanje sebe i vlastitih potreba.

Svaka zdrava veza temelji se uzajamnoj ljubavi, povjerenju i podršci. Djeluje kao jednostavan zadatak, sve dok ne pokušamo uspostaviti emotivnu vezu s nama samima.

Biti solo pruža jedinstvenu priliku za poboljšanje odnosa sa sobom što je i ključ kvalitetnog života. Osobe koje su navikle kroz život ići u društvu pratitelja, trebale bi naučiti kako se samostalno nositi s izazovima. Ovo su tri važne lekcije koje se uče u razdoblju kada ste solo i pomažu pri kasnijem građenju neraskidive ljubavne veze.

Jačanje samopouzdanja

Stabilna veza nepresušni je izvor samopouzdanja. Samostalna briga o domu, kućnom budžetu i vlastitom zdravlju, utječe na rast samopouzdanja bolje nego bilo što drugo.

Iznenadit ćete se koliko ste samostalni ako sami odete na putovanje, u kafić ili očistite stan bez tuđe pomoći. Kada jednom počnete, postajete privlačniji od osoba koje ne znaju skuhati jaje.

Upoznavanje sebe

Provedite malo vremena u samoći i upoznajte sebe iznutra. Emocije i potresi utječu na psihičko zdravlje osobito nakon duge veze ili turbulentnog ljubavnog razdoblja.

Čak i najveća sreće može ugušiti umjerenost i osjećaj stvarnosti. Upoznajte sebe prije nego što dopustite da vas neko drugi upozna.

Pokušajte se sjetite aktivnosti koje ste voljeli prije duge veze. Tako se obnavljaju stečena znanja nužna da se odlučno krene naprijed, piše Your Tango.

Uživajte u samoći

Stara izreka kaže da se ljubav dogodi kada najmanje očekujemo. Ne treba zaboraviti na provod i izlaske, ali biti s nekim pod svaku cijenu najmanje je poželjno nakon duge veze.

Biti solo može biti vrlo zabavno. Upoznaju se zanimljivi ljudi koji istinski uživaju u slobodi. Imat ćete vremena posvetiti se porodici i prijateljima, a možete i spavati bez ustezanja da se raširite u krevetu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.