SANJALI STE PAUKOVE, ŽOHARE ILI KUKCE: EVO ŠTA SE KRIJE IZA TOGA

Snovi o paucima, žoharima, kukcima i drugim jezivim gmizavcima vrlo su česta tema.

Toliko je uobičajena da je nedavno istraživanje koje je proveo Amerisleep pokazalo da su mala stvorenja, posebno pauci i bube, treći najčešći san koji se ponavlja kod žena.

Posebno su zastrašujući u snu jer ih se mnogi ljudi boje u stvarnom životu. Iako snovi o tome da vas netko proganja ili da vam ispadnu svi zubi također nisu ugodni, manja je vjerojatnost da ćete u stvarnom životu doživjeti takve situacije.

Međutim, ako se bojite raznih buba i insekata, takav san ćete doživjeti puno ozbiljnije jer postoji vjerojatnost da će se ostvariti. Lauri Loewenberg, analitičarka snova i autorica knjige ‘Sanjajte o tome, otključajte svoje snove’, promijenite svoj život za HelloGiggles otkriva pozadinu takvih snova.

To nije samo fraza, bube se mogu pojaviti u našim snovima kada nas nešto muči u stvarnom životu. Kako bismo shvatili što bi taj sukob mogao biti, Loewenberg kaže da se pokušajte prisjetiti pojedinosti sna, poput toga koliko je buba bilo, gdje, pa čak i o kojoj je vrsti riječ.

  • Svaki detalj u snu povezan je s detaljima u vašem stvarnom životu. Najezda buba značila bi da vas trenutačno muči puno stvari, do te mjere da vas opterećuju, dok samo jedna buba može predstavljati jedan poseban mali problem – kaže Loewenberg.

Kao što u snu možete zgnječiti bubu, često je riječ o problemima kojih se možete riješiti i u stvarnom životu. Ako u snu vidite bube u svom uredu, možda postoje problemi na poslu koje morate riješiti.

Bube u spavaćoj sobi? Razmislite o svim smetnjama koje bi mogle biti prisutne u seksualnom životu ili navikama spavanja koje bi možda trebalo poboljšati.

  • Većina mojih klijenata pokušavaju pobjeći od ružnih snova o paucima. To je zbog prirode pauka. Oni pletu mrežu laži koja zarobljava plijen i nastavljaju se hraniti plijenom dulje vrijeme – kaže Loewenberg.

Naravno, važne su i osobne asocijacije. Ako se pauci stalno pojavljuju u vašim snovima, to bi moglo značiti da trebate odvojiti malo vremena za analizu vlastitih postupaka kako biste ustanovili radite li nešto negativno ili loše u životu.

Naravno, pauci su mali i uglavnom bezopasni, ali u kolektivnoj svijesti postoji usađeni strah od osjećaja da vam po koži gmižu bube. Ako vam se to događa u snu, obratite pozornost na to osjećate najviše neugode.

  • Ako su vam po cijelom tijelu, onda možda imate problema sa vlastitom slikom o tijelu ili ono nije onakvo kakvo želite. Na primjer, ako ste nezadovoljni težinom ili vam je zimi koža suha, to bi mogli biti realni problemi koji stoje iza noćnih mora punih kukaca. Ako vam bube gmižu po stopalima, možda postoji nešto što vas muči u stvarnom životu što od vas zahtijeva da se zauzmete za sebe – dodaje Loewenberg objašnjavajući da san o bubama koje gmižu po glavi ili u kosi mogu sugerirati da je vaš um bio preplavljen uznemirujućim mislima, a to je svakako nešto o čemu treba razmisliti.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PRATITE UŽIVO OLUJNO NEVRIJEME KOJE JE STIGLO I U BIH

0
Meteorolozi sa stranice BHMeteo objavili su novu vremensku prognozu u kojoj navode da je hladni front do ovih trenutaka zahvatio čitav sjever Bosne i Hercegovine, donoseći jak do olujan sjeverac, nagli pad temperature te lokalno kišu i pljuskove sa grmljavinom.