SARAJEVO: UOČI RAMAZANSKOG BAJRAMA OČIŠĆENE DŽAMIJE

Povodom nastupajućeg vjerskog praznika Ramazanskog bajrama, danas su očišćene sarajevske džamije, javlja Anadolu Agency (AA).

Ramazanski bajram jedan je od najvažnijih praznika u muslimanskom kalendaru. Temeljito se čiste kuće i avlije.

AA

Ekipa AA zabilježila je čišćenje u jednoj sarajevskoj džamiji koja će sutra dočekati vjernike na bajram-namazu.

AA

Ramazan je najsvetiji i najvažniji mjesec za muslimane širom svijeta. Centralna svečanost Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini povodom Ramazanskog bajrama bit će održana u četvrtak, 13. maja, u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, gdje će bajramsku hutbu kazivati reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

AA

Prema Takvimu Islamske zajednice (IZ), bajram-namaz je u 6.02 sati.

AA

Nakon sabah-namaza bit će održan svečani program kojeg će izvesti poznati učači Kur’ana, ilahija i kasida.

AA

Prigodan vaz ovom prilikom održat će prvi imam i hatib Gazi Husrev-begove džamije Mensur-ef. Malkić.

AA

Bajram-namaz će biti obavljen uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera.

AA
AA
AA

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE