SARAJEVSKA POLICIJA IZ SAOBRAĆAJA ISKLJUČILA SAMO JEDNO VOZILO TOKOM EPIZODE UZBUNA

Tokom trajanja epizode "Uzbuna" i zabrane kretanja automobila čiji motori imaju normu Euro 3 i manju, a uslijed opasnog zagađenja zraka u Kantonu Sarajevu, saobraćajni policajci isključili su iz saobraćaja samo jedno vozilo, dok je 27 vozača upozoreno.

Naime, postupajući prema Odluci Vlade KS, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je u periodu od 11. do 14. januara 2020. godine, od trenutka proglašenja epizode “Uzbuna”, preduzimala mjere i radnje iz djelokruga svoga rada u skladu sa pozitivnom zakonskom propisima i podzakonskom regulativom.

U skladu s ovim, sarajevski policajci kontrolisali su 225 motornih vozila u saobraćaju. Od toga je upozoreno 27 vozača, a sankcionisan je jedan vozač teretnog motornog vozila zbog nepoštivanja postavljene saobraćajne signalizacije. U periodu trajanja epizode “Uzbuna” pružene su i dvije asistenicije Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, planom interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka na području Kantona Sarajevo, propisano je, da će u slučaju, da je na snazi epizoda “Uzbuna”, policijski službenici Uprave policije pružati pomoć inspekcijskim organima u kontroli provođenja zabrane kretanja automobila, u Zoni A, čiji dizel motori imaju normu Euro 3 i manju te zabranu kretanja teretnih vozila čiji motori imaju normu Euro 3 i manju, putem postavljene privremene saobraćajne signalizacije Ministarstva saobraćaja. Ovim Planom propisano je, da će u slučaju da je na snazi epizoda “Uzbuna”, policijski službenici pružati pomoć inspekcijskim organima u kontroli provođenja privremenog ograničenja upotrebe motornih vozila.

Uprava policije će i dalje, u slučaju, da je na snazi jedna od epizoda iz Plana interventnih mjera, aktivno nastaviti sa primjenom odredaba Plana, u skladu sa svojim nadležnostima i propisanim mjerama iz istog.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.