ŠAROVIĆ OPLEO PO DODIKU: ZAVADIO NAS JE SA ČITAVIM SVIJETOM, OVO NEĆE IZAĆI DOBRO ZA RS

Konačno se mora stati u kraj tome da nekoga bezočno optužite za sve i svašta i hladno odete. Pa zar Vi koji ste predvodnik korupcije u ovoj zemlji imate moralno pravo da u bilo koga upirete prstom.

Poručio je ovo danas Mirko Šarović, odgovarajući na optužbe koje je na njegov račun uputio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Šarović kaže da bi Dodik, umjesto što se bavi širenjem neistina na račun opozicije, trebao da odgovori ko je krivac za korupciju koja je svakim danom sve prisutnija.

  • Dodik sada baca neke bombe s nekim stvarima. Pa to je smiješno. Gospodine odgovaraj za rastuću korupciju u RS-u. Ti, tvoja stranka i tvojih četrnaest trabanata ste odgovorni za takvo nešto i ti moraš da platiš cijenu za to – poručio je Šarović.

On je pozvao Dodika da umjesto što priča floskule prijavi sve što smatra da je korupcija i kriminal, saopćeno je iz SDS-a.

  • Tih priča i floskula smo se naslušali. Mislim da ozbiljnom čovjeku kao što je član Predsjedništva BiH takve stvari ne dolikuju. On treba da se bavi ozbiljnom politikom, a sve ono što smatra da je kriminal i korupcija treba da prijavi – istakao je Šarović.

On kaže da Dodik dobro zna da su Bosna i Hercegovina i Republika Srpska u njoj predvodnik korupcije i kriminala u području evropskog kontinenta.

  • Treći smo na tom spisku, a 16 godina RS vodi ova vlast na čelu s Dodikom. Pa da li neko misli da je to treće mjesto BiH zaslužila zato što je za takvo nešto kriva opozicija? Da li mi raspolažemo resursima, da li mi trošimo i zloupotrebljavamo javne resurse – upitao je Šarović.

Šarović dodaje da svaki valjda svaki normalan čovjek zna da je za to najodgovornija vlast.

  • Dodik nikada nije dao odgovor otkud mi na toj listi. Da li to znači da su ovi što su napravili tu listu neodgovorni. Toplo preporučujem da Dodik, koji je kazao sve ove optužbe protiv Srpske demokratske stranke, tuži SDS da je uzela neke navodne pare, jer bi to onda, dodaje on, bilo najpoštenije – napomenuo je Šarović.

Navodi da konačno treba suziti taj prostor i stati u kraj tome da Dodik može nekoga tako bezočno da optužuje za sve i svašta i onda hladno ode.

Šarović navodi da je notorna laž i Dodikova tvrdnja da je u njegovom obezbjeđenju bila osoba koje je na potjernici Interpola, a koje je optuženo za više ubistava.

  • Sa nekim osobama koje je on spomenuo ja nikada u životu nisam bio, a kamoli da su me štitili. Treba podsjetiti da je Dodik i ranije iznosio gnusne laži o tome da mene čuva OBA i OSA i da me vozi njihovo vozilo – podsjetio je Šarović.

Kaže da u nedostatku pravih argumenata Milorad Dodik koristi taktiku – “napad je najbolja odbrana”.

  • Neka Dodik objasni zašto je ovako teška situacija u RS-u, gdje nas je zavadio sa cijelim svijetom, gdje vodi politiku koju će nas dovesti u sunovrat. On vodi politiku sljepila koja neće izaći na dobro za RS – upozorio je Šarović.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE