SASLUŠANA NOKAUTIRANA POLICAJKA: SADIJI PRIJETI DO OSAM GODINA ZATVORA, ALI MOŽE I DA BUDE OSLOBOĐENA

Komunalna policajka Alisa M. koju je nakon kraće rasprave i otimanja kofera nokautirala prodavačica Sadija D. (37), ispitana je u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu povodom nesvakidašnjeg incidenta nedaleko od pijace na Vidikovcu.

Narednih dana Drugo tužilaštvo donijet će odluku hoće li i na koji način sankcionisati osumnjičenu Sadiju D. Prema informacijama Blica, njoj se krivičnom prijavom koju je protiv nje podnijela beogradska policija stavlja na teret djelo “napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”.

Za ovo djelo, izmjenjenim Krivičnim zakonikom, predviđena je kazna od dvije do 12 godina zatvora, mada s obzirom da su komunalnoj milicajki, kako su rekli u Urgentnom centru, utvrđene lakše tjelesne povrede, prijeti joj kazna od dvije do osam godina.

Međutim, u članu 323 Krivičnog zakonika stoji i stavka da “učinilac ovog djela koji je bio izazvan nezakonitim ili grubim postupanjem službenog lica može se osloboditi od kazne”.

Video pogledajte OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE