SAVJETI ZA DOMAĆICE: EVO KAKO DA SKUHATE RIŽU ZA 10 MINUTA! PROFESIONALNI KUHAR OTKRIO TAJNU

Riža je jedna od nimirnica koji ljudi često koriste za pravljenje različith jela, međutim njegovo kuhanje može da potraje i dobrih pola sata.

Jedan kuhar po imenu Tristan Velš otkrio je kako da skuhate savršenu rižu, a da istovremeno skratite vrijeme kuhanja.

Ovaj kuhar se odlučio za rižu za koju je potrebno 15 minuta da se kuha. Međutim, on je uspio da skrati vrijeme kuhanja za jednu trećinu. Prvo što je uradio jeste da je rižu stavio u posudu sa vodom i zatim je isprao.

To je potrebno uraditi tri puta, sve dok voda ne postane bistra. Na taj način uklanjate skrob sa nje, a zbog kojeg riža zna da bude ljepljiva. Iako je ovaj trik našim domaćicama poznat odavnina, ipak se caka krije u nečem drugom. Tačnije peškiru!

  • Nakon što voda počne da ključa, možete da smanjite toplotu na najmanju moguću temperaturu, a zatim da pažljivo stavite kuhinjski peškir ispod poklopca tiganja. Uvjerite se da ste ga ugurali sa strane i ostavite da se krčka 10 minuta. Kada je sve skuhano, treba da vam ostane ‘savršeno kuhana riža’ koja je i lagana i mekana – savjetovao je kuhar.
@chef_tristan_welch

Let’s save energy by not following the instructions! Cut a third of the energy used by following this simple tip. ➡️➡️➡️ Right this way for perfectly cooked rice – every time! 🍚 #savingenergy #costofliving #energysaving #cookingrice #rubbishcooksathome #rubbishcooks #foodtok #recipeideas #savvycooking #foodwaste #fyp #foryou #foryoupage #viral #scrappycooking #foodwastewarriors #sustainability #doitwothtiktok

♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SDA: DODIKOVE PRIJETNJE, LAŽI I UCJENE KAO POKUŠAJ ALIBIJA ZA SECESIONIZAM,...

0
Stranka demokratske akcije (SDA) danas je saopćila da su zaključci koje je sinoć usvojila Narodna skupština RS-a spisak neostvarivih i neprovodivih želja Milorada Dodika.