SAVRŠEN RECEPT NAŠE ALMASE LAZOVIĆ ZA BRZU I OSVJEŽAVAJUĆU TORTU

Sigurno ste nebrojno puta probali jogurt-tortu u raznim verzijama, baš kao i naša Almasa Lazović, ali ova koju vam danas sprema u Slatkom receptu ostavit će vas bez daha, što brzom pripremom, što sjajnim i osvježavajućim okusom.

Hayat

Ovo je kombinacija jednostavnih sastojaka koje slažete u tri sloja. Koru spremate od mljevenog keksa, orašastih plodova, meda i rastopljenog putera. Krema je rezervirana za osvježavajući okus jogurta, a za preljev koristite bobičasto ili bilo koje voće koje volite. Almasa je vjerna omiljenoj voćnoj namirnici za kolače, smrznutoj Srebrenoj malini.

Podloga za kalup promjera 24 cm:

250 g mljevenog keksa

100 g mljevenih oraha ili bilo kojih drugih orašastih plodova

100 g otopljenog maslaca

2 kašike meda

Krema:

500 ml čvrstog jogurta

150 g šećera u prahu Dolcela

2 kesice instant želatine Dolcela

200 ml vrhnja za šlag Šlag 5+ Dolcela

Preljev:

250 g Srebrene maline

3 kašike šećera u prahu Dolcela

1 kesica želatine

Na laganoj vatri rastopite preljev od malina i šećera. Nakon što se maline ukuhaju, dodajte želatin te sve promiješajte i ostavite da se ohladi i zgusne.

Hayat
NASTAVITE ČITATI OVAJ ČLANAK
1 2

NAREDNA STRANICA »

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.