SAVRŠENA KOMBINACIJA ZA RUČAK U IZOLACIJI: RIBA I RUZMARIN

Lahko, brzo i preukusno.

Sastojci (za 4 osobe):

  • 800 g ribljih fileta bez kostiju (oslić, tunjevina)
  • sok od limuna
  • ulje za prženje
  • grančice ruzmarina
  • so

Način pripreme

Riblje filete posolite, poprskajte sokom od limuna i isjecite na kocke. Na vreloj masnoći najprije ih propržite, kako bi se dobila zlatnožuta boja, a potom poklopite i dinstajte 15 do 20 minuta na nižoj temperaturi.

Izručite ribu na topao plitki tanjir, ukrasite je grančicama ruzmarina i služite uz sos od paradajza i nasječenih kiselih feferona, ili uz zeleni sos od svježih začina – bosiljka, peršuna, estragona i crvenog i bijelog luka s maslinovim uljem, uz sitno isječeno kiselo povrće ih turšije, prenosi Krstarica. Vrijeme pripreme: 45 minuta

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DJEČAK HTIO NAHRANITI ŽIRAFU: DESILO SE NEŠTA NEOČEKIVANO

0
Žirafe su miroljubivi biljojedi i od njih nam ne prijeti opasnost. Tako bismo barem rekli na prvi pogled, ali, možda nije sve tako kako se čini.