SAVRŠENA UZ POHOVANU HRANU: NAUČITE DA NAPRAVITE JAPANSKU MAJONEZU

Japanska majoneza, koja se često naziva i kewpie prema poznatom proizvođaču, za razliku od običnog ima više ukusa, kremastija je i sadrži nešto manje kiseline.

U pripremi se ne koriste cijela jaja, nego samo žumanci, kao i blago rižino sirće koje daje slatku notu, ali možete ga zamijeniti jabukovim. Ponekad se japanska majoneza može kombinovati sa pikantnim začinima.

Sastojci:

  • 1 žumance
  • 1 kašika rižinog sirćeta
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 1/2 kašike senfa
  • 1 kašičica šećera
  • 1/4 kašičice soli
  • 100 ml biljnog ulja

Priprema:

U staklenoj posudi razbijte jaje i zatvorite, pa prebacite u veću posudu sa vodom zagrijanom na 60-70°C i ostavite 5 minuta. Zatim odvojite žumance od bjelanca.

Žumanac prebacite u posudu, pa dodajte sve sastojke osim ulja. Promiješajte, pa prebacite u blender. Postepeno dodajte malu količinu ulja kratko blendirajući sve dok ne dobijete kremastu smjesu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

UKOLIKO STE ZADOBILI OPEKOTINE OD SUNCA NIKAKO NE RADITE OVE STVARI

0
Svaka osoba je barem jednom u životu zadobila blage opekotine uzrokovane neopreznim izlaganjem suncu.