SBB ISKLJUČIO IZ STRANKE AZEMA CVIKU ZBOG PODRŠKE VEĆINI OKUPLJENOJ OKO SDA

Predsjedništvo SBB-a održalo je danas sjednicu u Sarajevu i donijelo više mjera i zaključaka o reorganizaciji stranke nakon završenih Lokalnih izbora 2020. godine.

Predsjedništvo je jednoglasno donijelo Odluku o isključivanju Azema Cvike, vijećnika u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo, iz članstva SBB-a.

  • Odluka gospodina Cvike da podrži većinu na čelu sa SDA je utoliko teža što je njegov glas bio odlučujući da SDA zadrži većinu u tom Općinskom vijeću – navodi se u saopćenju SBB-a.

Rukovodstvo SBB-a je, dodaje se, još prilikom podnošenja ostavke Fahrudina Radončića na mjesto ministra sigurnosti BiH donijelo odluku o prestanku koaliranja sa SDA na svim nivoima.

  • Jedini je izuzetak Vlada FBiH u tehničkom mandatu, gdje nije moguće povući ministre SBB-a jer bi to značilo da Vladu FBiH praktično može preuzeti HDZBiH – pravdaju se iz ove stranke.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TUGA: KLANJANA DŽENAZA AMILI, SUTRA UKOP NJENOG 3-GODIŠNJEG SINA

0
U Vukeljićima, u općini Fojnica, danas je klanjana dženaza Amili Šehović koja je sa 3-godišnjim sinom Salihom preminula u subotu u Sarajevu.