SDA SANDŽAKA: MAĆEHINSKI ODNOS DRŽAVE PREMA SANDŽAKU

Stranka demokratske akcije Sandžaka podržava opravdane proteste revoltiranih građana Sandžaka protiv najviših državnih organa Republike Srbije zbog maćehinskog odnosa prema zdravlju ljudi u Sandžaku.

Predsjednica Vlade Srbije i srpski ministar zdravlja, kako je saopćeno iz SDA Sandžaka, danas su došli u Sandžak bez ikakve konkretne pomoći oboljelim licima čiji su životi ugroženi i bez ikakvog rješenja za zaštitu ostalih građana od aktuelne pandemije.

Pored toga, stoji u saopćenju, građanima Sandžaka koji su s pravom očekivali pomoć države, srbijanska predsjednica Vlade i ministar zdravlja u svojim obraćanjima, na drzak i neprimjeren način poručili su “da su sami krivi za nastalo stanje” i njihove zahtjeve i očekivanja nazvali “politizacijom”.

  • Po ustaljenoj praksi predstavnici režima su i sada došli dan uoči ponavljanja izbora koji su poništeni zbog dokazane krađe glasova, namještanja i drugih neregularnosti od strane vladajućeg režima, koje su konstatovali međunarodni posmatrači – istaknuto je u saopćenju.

SDA Sandžaka zahtjeva od svih državnih organa Srbije da prestanu sa zloupotrebom i politizacijom zdravstvene krize na štetu građana Sandžaka.

SDA Sandžaka apeluje na sve građane koji izlaze na ponovljene izbore da prvenstveno vode računa o svom zdravlju i zdravlju drugih ljudi.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

VELIK RUSKI NAPAD NA UKRAJINU, POLJSKA DIGLA BORBENE AVIONE!

0
Ruske snage rano jutros gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske, blizu ukrajinskog grada Dnjepra, pri čemu je najmanje jedna osoba povrijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.