SDA: SKANDALOZNO JE DA SE FORTO SADA PONIZNO ODNOSI I PREMA PROPAGATORIMA VELIKOSRPSKE POLITIKE

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) najoštrije osuđuje odluku premijer KS Edina Forte da uoči 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, ide u Srbiju na poklonjenje i ponižava državu Bosnu i Hercegovinu.

Skandalozno je da je Forto na sastanku sa premijerom Vojvodine Igorom Mirovićem u podaničkom tonu pozivao na «povezivanje», jer upravo je Mirović poznat po propagiranju velikosrpske politike usmjerene protiv teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Podsjećaju na Mirovićevu izjavu da će «na Republiku Srpsku gledati kao na svoju državu», o čemu Forto nije rekao ni riječi.

Činjenica da je Forto pokazao podanički odnos prema Miroviću, kao i da se  slikao sa njime, samo uz srpske zastave i grb sa dvoglavim orlom i četiri «s», a da nije tražio zastavu države BiH, potpuno je zapanjajuća. Takvu stvar nikada nijedan premijer KS nije uradio. 
 
Institucije Bosne i Hercegovine trebaju sarađivati u regionu, ali nikada uz podanički odnos i nipošto po cijenu ponižavanja države Bosna i Hercegovina.

Skandalozno je da se Forto, nakon puštanja filma na TVSA u kojem se negira genocid, i odbijanja podrške gradnji spomeniku Safetu Zajki i herojima Armije RBiH na Žuči, sada ponizno odnosi i prema propagatorima velikosrpske politike.

Zbog toga što je uoči 25. novembra, ponizio državu Bosnu i Hercegovinu, Edin Forto mora odmah da uputiti javno izvinjenje svim građanima Bosne i Hercegovine, navode iz KO SDA Sarajevo.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MILANOVIĆ SCHMIDTA OKARAKTERISAO KAO ‘KOLONIJALNOG GOSPODARA’

0
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sinoć je dao intervju za hrvatsku televiziju RTL, gdje je, između ostalog komentarisao i posljednji potez visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta - nametanje tehničkih izmjena Izbornog zakona.