ŠEF DELEGACIJE EU U BIH JOHAN SATTLER ZVONI NA UZBUNU: ‘POTREBNA JE HITNA REAKCIJA U SARAJEVU’

Inače, Sattler već nekoliko dana u svojim objavama na društvenim mrežama i na blogu upozorava na zagađenje zraka u Sarajevu i poziva na akciju po tom pitanju.

Johann Sattler, šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU, upozorio je na visoku zagađenost zraka u Sarajevu.

– Sarajevo je danas ponovo najzagađeniji grad na svijetu, a slijedi Priština. Ozbiljna prijetnja zdravlju i okolišu. Potrebne su sistemske promjene – hitno – napisao je Sattler na Twitteru.

Inače, Sattler već nekoliko dana u svojim objavama na društvenim mrežama i na blogu upozorava na zagađenje zraka u Sarajevu i poziva na akciju po tom pitanju.

Zbog pogoršanja kvalitete zraka Vlada Kantona Sarajevo je, na prijedlog Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, donijela odluku kojom je proglasila epizodu “Upozorenje” u zonama A, B, C i D Plana interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajevo.

– Razlog donošenja ove odluke je prekoračenje praga upozorenja PM10 čestičnih materija u zraku (150 µg/m3) izmjerenih na automatskim stanicama Otoka, Ilidža i Ilijaš za prethodni dan, a zatim i činjenica da se u narednih 48 sati, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje stabilna vremenska situacija, koja pogoduje daljem akumuliranju zagađujućih materija u zraku – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS-a.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PREMIJERA NOVE PJESME GORDANA DIZDAREVIĆA GRKA: NAJLJEPŠE STVARI U ŽIVOTU SU...

0
„Pogled ispod obrva“ naziv je nove balade Gordana Dizdarevića Grka, koja je prva u nizu od triologije koja će biti predstavljena u narednim mjesecima, a čija je premijera upriličena večeras za sve poklonike kvalitetnih numera koje nemaju rok trajanja, niti segmentiranu ciljanu publiku.