ŠEF GAZPROMA UPOZORAVA: CIJELI GRADOVI U EU MOGLI BI SE SMRZNUTI OVE ZIME

Šef ruskog državnog plinskog diva Gazproma Aleksej Miller danas je rekao da bi se cijeli gradovi u Evropi mogli smrznuti ove zime uprkos činjenici da su skladišta širom Evrope gotovo potpuno popunjena.

Govoreći na konferenciji o energetici u Moskvi, Miller je rekao:

  • Zima može biti relativno blaga, ali dovoljno je da jednu sedmicu ili samo pet dana bude abnormalno hladno i da se tada cijeli gradovi i zemlje, ne daj bože, smrznu.

Tokom dana u kojima je potrošnja plina najveća, Evropi bi moglo nedostajati oko 800 miliona kubičnih metara plina dnevno, odnosno oko trećine ukupne potrošnje, tvrdi Miller.

Evropska skladišta plina su trenutno na oko 91 posto popunjenosti, a najpesimističnije prognoze sugeriraju da će u martu biti na oko 5 posto popunjenosti, rekao je Miller.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.