ŠEF MU LUPAO NA VRATA: VOZ ČEKAO 42 MINUTA DOK JE SAOBRAĆAJAC SPAVAO

Voz koji saobraća iz Splita za Osijek stigao je na vrijeme pred Sveti Ivan Žabno, stajao na ulaznom signalu, odnosno semaforu i zbog nesvakidašnjeg razloga čekao pune 42 minute.

Voz nije mogao krenuti bez signala, a signal je izostao jer jer saobraćajac zaspao na stanici.

Pokušavali su ga dobiti telefonskim pozivom ali je san očito bio jači.

Šef stanice odlučio se na lupanje po vratima, nakon dužeg lupanja saobraćajac se uspio probuditi a zatim dao signal da voz krene.

Ilustracija

OGLASILE SE HRVATSKE ŽELJEZNICE

Hrvatske željeznice u svom saopćenju povodom ovog slučaja navode da je saobraćajac alkotestiran te da je test pokazao da nije bio pod uticajem alkohola.

Priznaju da je voz kasnio zbog propusta, ali ne i da je saobraćajac zaspao.

U vozu je bilo 96 putnika koji, sudeći po odgovoru HŽ-a, neće dobiti naknadu zbog kašnjenja voza.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE