ŠEF WHO O PFIZER VAKCINI: OVO SU OPTIMISTIČNE NAJAVE

Šef Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus pozdravio je današnje saopćenje i najavu Pfizer i BioNTecha da su zajednički razvili 90 posto učinkovitu vakcinu za koronavirus.

Podsjećamo, ove dva faramceutska diva su naveli da su u ispitivanjima treće faze razvili 90 postotnu vakcinu.

  • Pozdravljamo ohrabrujuće vijesti o vakcini i pozdravljam sve naučnike i partnere koji razvijaju nove sigurne i učinkovite alate za pobjedu protiv koronavirusa – napisao je na Twitteru – Ghebreyesus.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TRODNEVNI ŠTRAJK UPOZORENJA PROSVJETARA U KANTONU SARAJEVO: USKORO ODLUKA O DRUGIM...

0
U osnovnim školama u Kantonu Sarajevo uspješno je proveden trodnevni štrajk upozorenja u periodu od 17. aprila do danas, a učešće su uzele i kolege koje nisu članovi sindikata, saopćeno je večeras iz Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo.