SELEKTOR BOSNIĆ DOLAZI NA BASKET TURNIR, A NAREDNE GODINE U VISOKO DOVODI I REPREZENTACIJU BIH

Aktuelni selektor košarkaške reprezentacije BiH, nekadašnji uspješni košarkaš, čovjek koji se okitio sa četiri titule šampiona Švedske, te bio trener i u Švicarskoj i Belgiji, Vedran Bosnić, u utorak 13. jula 2021. je posjetio Kompleks Ravne, te obišao Muzej Fondacije, tunele Ravne i park „Ravne 2“.

  • Utisci su zaista prekrasni. Ovo je mjesto stvarno puno, puno energije, prelijepo i svi oni koji nisu bili moraju doći ovdje, moraju da dožive sve ovo, jer ja riječima ne mogu da dočaram baš sve što sam vidio i osjetio danas. Svi trebaju doći, ne samo jednom, jer svako ko dođe vraćat će se sigurno još mnogo puta. Oduševljen sam! – kazao nam je nakon posjeta Vedran.

Kao nekadašnji uspješni košarkaški playmaker, a danas selektor našeg nacionalnog tima, Vedran je pružio podršku i skorašnjem basket turniru koji nas očekuje u Bosanskoj dolini piramida.

  • Ako datum bude povoljan bit će mi drago biti dio tog turnira. Ideja je sjajna i svi koji mogu doći, treba da pomognu bilo kako, jer je zaista sjajna ideja i ako budem tu imat ćete playmakera u timu – obećao je Vedran.

Na kraju nas je interesovalo, s obzirom da su brojne reprezentacije naše zemlje posjetile Bosansku dolinu piramida, da li i kada možemo očekivati i naše najbolje košarkaše.

  • Apsolutno da nas možete očekivati i kao reprezentaciju. Pripreme za Europsko prvenstvo su sljedeće godine, jer je sve pomjereno, a u mom planu je obavezno da kada se okupimo u Sarajevu, da svi zajedno dođemo ovamo, da se napunimo energijom koja će nam trebati u našoj grupi, u kojoj ćemo odigrati pet utakmica u kratkom vremenskom roku. Siguran sam da će nam ove lokacije pomoći, to će nam biti dodatni dio da budemo još bolji – kazao nam je selektor košarkaške reprezentacije BiH, Vedran Bosnić.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE