SELEKTOR KOSOVA ŠOKIRAO JAVNOST: ŽAO MI JE ŠTO SMO POBIJEDILI IZRAEL I OSTAVILI GA BEZ EP

Selektor fudbalske reprezentacije Kosova, Slovenac Primož Gliha, šokirao je javnost izjavom nekoliko dana nakon utakmice protiv Izraela.

Kosovari su pred svojim navijačima slavili rezultatom 1:0 i stigli do druge pobjede u kvalifikacijama, a Izrael je uknjižio drugi poraz.

Gol odluke postigao je igrač Bešiktaša Milot Rashica u 41. minuti.

Izrael je tako dva kola prije kraja gotovo bez šanse za direktan plasman na EURO i igrat će vrlo vjerovatno baraž u martu.

Gliha je istakao da mu je žao što su pobjedili Izrael.

  • Znam da će zvučati čudno, ali osjećaji su bili pomiješani, bio sam sretan zbog pobjede, ali duboko u sebi bilo mi je žao što smo pobijedili Izrael pa su propustili priliku da se plasiraju na Evropsko prvenstvo – rekao je selektor Kosova.

Meč Kosova i Izraela privukao je mnogo pažnje zbog činjenice da Izraelci igaju prvi duel nakon što je njihova država pokrenula nemilosrdne zračne i kopnene napade na Pojas Gaze poslije prekograničnog napada Hamasa 7. oktobra.

(Faktor/A.H.)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE