SELEKTOR PETEV PORUČIO IGRAČIMA: PONOSAN SAM NA VAS!

Fudbalska A reprezentacija BiH sinoć je na Grbavici poražena od Francuske sa 0:1 u meču 3. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Kako piše službena stranica FSBiH naše reprezentativce po povratku u hotel dočekao je selektor Ivaylo Petev, koji je pozitivan na koronavirus i nije mogao voditi Zmajeve u posljednja dva meča.

U emotivnom govoru selektor je između ostalog rekao:

– Prije svega želim da vam kažem da sam ponosan na vas i da mi je zadovoljstvo što sam vas upoznao. Čast mi je bilo raditi s vama i zaista još jednom ponavljam da sam ponosan kako ste igrali i kako ste se ponašali od početka priprema pa sve do sada. Imamo temelj i moramo nastaviti dalje raditi i napredovati. Večeras nam je malo falilo pa da osvojimo bod ili više. Želim vam puno sreće u vašim klubovima i tu sam za vas kad god vam zatrebam. Moramo nastaviti raditi i bit će dobro – poručio je Petev.

Zbog pozitivnog testa na koronavirus, selektor je sa udaljenosti pratio i opraštao se od igrača koji su odlazili iz hotela, a zatim je, sa stručnim štabom, ponovo analizirao detalje iz proteklog susreta.

Kako je tekla komunikacija sa stručnim štabom i kako se osjećao selektor je objasnio.

– Nisam se osjećao dobro gledajući utakmicu na TV-u. Bilo mi je čudno što nisam na stadionu i što nemam direktan kontakt sa igračima. Nikad ne znate šta vas čeka u životu pa sam i ja prvi put komunicirao sa saradnicima telefonski. Ovdje smo bar svi bili u hotelu pa smo koristili druge načina rada.

Zaista nemam šta reći za momke osim da sam ponosan na njih ali i na stručni štab. Hvala im na požrtvovanosti i posvećenosti, ispunili su zadatke, borili se, trčali i zaslužili smo da uzmemo bar bod. Ali siguran sam da će nam se to negdje vratiti, ipak igrali smo protiv svjetskih prvaka.

Siguran sam da ćemo napredovati i u budućnosti izgledati još bolje ali moramo biti jedinstveni i nastaviti zajedno stvarati pozitivnu atmosferu i samopouzdanje – kazao je selektor BiH.

Bez obzira na to što je njegovo zdravstveno stanje stabilno Petev će i dalje ostati u izolaciji i pod ljekarskim nadzorom.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.