SELEKTOR PROSINEČKI JE OVOG IGRAČA POSEBNO NAHVALIO

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki je u jednom od odlučujućih mečeva u kvalifikacijama protiv Finske iznenadio odlukom kome će ukazati povjerenje, a igrači su mu uzvratili na najbolji način ubjedljivom pobjedom rezultatom 4:1.

Prosinečki je od prve minute “u vatru” gurnuo Zorana Kvržića, Adnana Kovačevića i Armina Hodžića, a na samom početku susreta je u igru ubacio Izeta Hajrovića umjesto povrijeđenog Edina Višće.

  • Dobili smo veliku sigurnost sa Kvržićem u odbrani, pasu i igri. On je bio motor po desnoj strani i stvorili smo mnogo šansi sa te strane. Kovačevic je odigrao odličnu utakmicu, a drago mi je da je Hodžić nakon ‘lutanja’ u Dinamu došao do MOL Vidija, dobio je šansu i odigrao je također odlično. Hajrović je imao preveliku želju i odigrao je odlično isto – rekao je Prosinečki o igračima kojima je dao šansu.

Prosinečki je potom pohvalio i ostale igrače.

  • Odradili su posao trkom i svim onim što smo se dogovorili i potpuno zasluženo smo pobijedili. Odigrali smo odlično i dali smo sve od sebe, momci su pokazali da mogu pobjeđivati – kaže selektor BiH.

Zmajevi za tri dana gostuju kod Grčke u Atini.

  • Moramo se odmoriti za utakmicu protiv Grčke. Nije sve izgubljeno, moramo se pokazati u dobrom svjetlu u Grčkoj. Grci su uvijek nama nezgodni, sjetite se samo prošle utakmice gdje smo vodili sa 2:0 i oni su mogli pobijediti na kraju. Koliko god se priča da im ne igraju najbolji igrači, pod novim selektorom će uraditi sve da naprave dobre rezultate. Imali su dosta kikseva, posebno protiv Lihtenštajna, ali sigurno neće biti lagana utakmica – poručio je Prosinečki.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE