SENAD BRATIĆ OSRAMOTIO DODIKA: SVI POSLANICI SU SE OGRADILI OD ODLUKE O MOJOJ SMJENI

Senad Bratić, bivši potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske govorio je danas o svojoj ostavci.

On je ranije rekao da je ostavku podnio zbog pokrenute inicijative za njegovo razrješenje s funkcije potpredsjednika NSRS-a, ne želeći da inicijativa SDA, čiji je član, doprinese međuetničkom nerazumijevanju i podizanju tenzija.

  • Mislim da je želja politike bila da se pred odlazak u Beograd napravi neko jedinstvo pozicije i opozicije spram mene kao predstavnika bošnjačkog naroda u NSRS i ova deklaracija SDA je bila samo izgovor za taj politički kurs koji je bio tada. Ružna poruka je to bila što se tiče pitanja demokratije konkretno u NSRS-u jer je poslata poruka da poslanici nemaju pravo na stavove – kazao je za N1.

Također, Bratić je rekao i kako je razgovarao sa kolegama poslanicima NSRS-a nakon cijele situacije, te da je imao puno poziva i od kolega Srba te da su kolege mahom izrazile žaljenje što je došlo do toga.

  • Kazali su da nisu samo Bošnjaci gubitnici, nego da su svi gubitnici. Ovaj događaj koji se zbio, a povod za njega je apsurd, apsolunto ne doprinosi dobrim odnosima kako u NSRS, tako i na terenu. Sve i jedan kolega poslanik se ogradio od svega ovoga – poručio je.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BEĆIROVIĆ-KOMŠIĆ U UN-U: SREBRENICA JE VAŽNO MJESTO ZA CIJELI SVIJET, SVI...

0
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić razgovarali su sa specijalnom savjetnicom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN-a) za prevenciju genocida Alice Wairimu Nderitu.