SEVERINA U MINUSU 12.000 EURA

Severina Kojić (48), kako prenose mediji u regionu, prijavila je da njena firma u 2019. godini ima gubitak od čak 12.000 eura.

Sagovornici iz Hrvatske, kako piše “Kurir”, analizirajući sistem poslovanja firme “Duk prodakšen” za proizvodnju filmova, video-filmova i televizijskog programa, u vlasništvu Severine Kojić, vidi se da je pjevačica prijavila veće gubitke od prihoda, pa samim tim nije imala razlog da državi plati porez.

Severina je, prema prijavi tamošnjoj Agenciji za privredne registre, navela da je u 2019. zaradila 99.470 eura, ali je na nematerijalne troškove, kamate, putovanja i slično potrošila ukupno 111.311 eura. Saldo na kraju godine iznosio je minus 11.841 euro.

Finansijski kontrolori su uredno provjerili Severinina dokumenta i konstatovali da je imala prosječan priliv novca, ali da firma loše posluje i da nema osnova za naplatu poreza, navodi “Kurir”.

Nedavno je u jeku pandemije koronavirusa odjeknula vest da je Kojićeva podnijela zahtjev u Zagrebu da joj se dodjeli pomoć od 430 eura, kao i svim drugim privrednicima koji su se izjasnili da su materijalno pogođeni nastalim stanjem u državi.

To je izazvalo negodovanje u javnosti, pa je Severina brzo poručila preko svog PR tima da je u pitanju nesporazum.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE