ŠIBONJIĆ O REKONSTRUKCIJI VLADE USK: JASNO DA SU U PITANJU LIČNI INTERESI!

Krajem oktobra Zeničko-dobojski kanton dobio je novu Vladu na čelu s premijerom Nezirom Pivićem.

Pojedina ministarstva dobila su nova imena na ministarskim pozicijama, a u tri ministarstva zadržani su već ranije imenovani ministri. Među njima i ministar za privredu ZDK-a Samir Šibonjić koji je bio današnji gost naše emisije „Dobar dan BiH“.

Kada je u pitanju rekonstrukcija Vlade USK u kojoj više neće biti NES-a čiji je Šibonjić član, navodi žaljenje zbog toga što se dešava u ovom dijelu BiH.

  • Kada je u pitanju NES i SBiH, znate naš stav. Odustali smo zbog zbog državnih interesa od mnogih pozicija, u mnogo puta smo pokazali da državu stavljamo ispred svega. Jasno smo rekli naše stavove. Ako je ovo što radi SDA u USK svojevoljno, ako sa centralom nema komunikaciju, mislim da su u pitanju lični interesi. To najbolje zna Izetbegović – istako je.

Dodaje kako je NES bio i ostao pouzdan partner.

  • Ušli smo u koaliciju sa Trojkom i jasno smo dali do znanja da nećemo prihvatiti jednokratna rješenja. U izboru između vlasti i države, uvijek ćemo izabrati državu. Što se tiče ZDK, imamo dobru saradnju sa premijerom Pivićem, pričamo o projektima, usvaja se budžet u rekordnom iznosu, ulazimo u Novu godinu sa novim budžetom, radimo na projektima, svjesni smo stanja u kojem se nalazimo i mislim da će iza ove Vlade ZDK ostati veliki projekti. Mene je rastužilo ovo što se desilo u USK – poručio je.

(M.S.)

Video pogledajte OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE