SILVIO BERLUSCONI PROŠAO KROZ NAJGORE: COVID-19 NE TREBA POTCJENJIVATI

AA

Bivši italijanski premijer zarazio se novim koronavirusom u septembru zbog čega je bio hospitalizovan deset dana.

  • Očigledno je da imam pomalo umora, koji je zajednički za sve one koji su prošli ovu bolest – rekao je Berlusconi za “La Repubblicu“.

U Italiji se broj slučajeva COVID-19 u petak i subotu povećao na preko 19.000, a Vlada će danas odobriti novi set restriktivnih mjera koje bi trebale biti korisne kako bi se izbjegla nova blokada zemlje.

  • Muči me što toliko Italijana može iskusiti ono što sam prošao: patnju zbog bolesti, strah za svoju porodicu i prijatelje, čemu se dodaje bol zbog gubitka voljenih i briga za ekonomsku propast porodica i preduzeća – naglasio je Berlusconi i nastavio:
  • Nažalost, drugi val je bio predvidljiv, već sam mnogo puta upozoravao na ovaj ozbiljan rizik. Danas je svako potcjenjivanje neprihvatljivo. Potrebna nam je najveća odgovornost svih i predanost u poštivanju pravila. Isto važi i za javne vlasti koje bi trebale ograničiti štetu za produktivni sistem. Spremni smo pomoći u ovoj situaciji.“

Iako 84-godišnjak, Berlusconi se uspio izliječiti od COVID-19. Svjetski poznati biznismen i političar, jedan je od najbogatijih ljudi u Italiji, a zapamćen je kao najdugovječniji premijer države nakon Drugog svjetskog rata. Bio je predsjednik Vlade Italije u tri navrata. No, najveću popularnost u Italiji stekao je kao predsjednik AC Milan.