SITUACIJA ZABRINJAVA: U BIH ZA 24 SATA PET OSOBA PREMINULO OD KORONE, 343 NOVOZARAŽENE

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini je zabilježeno pet smrtnih slučajeva i 343 novozaraženih.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je 1.591 uzorak, od kojih je 270 pozitivno na virus. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom i Posavskom.

Do sada je testirano ukupno 149.037 uzoraka, a virus je potvrđen kod 16.879 osoba. Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječena su 12.523 pacijenta, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod 180 pacijenata. Trenutno je aktivno 3.880 slučajeva.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljeno je 11 novih smrtnih ishoda. U protekla 24 sata preminule su četiri osobe, muškarac iz Tomislavgrada i tri žene iz Bugojna, Kreševa i Orašja, dok je sedam smrtnih ishoda iz proteklog perioda, koji su tek prijavljeni Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 476, i to 312 muškaraca i 164 žene.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata testiranje je 629 laboratorijskih uzoraka, a virus je potvrđen kod 73 osobe. Radi se o 34 muškarca i 39 žene, od kojih je 14 mlađe, 46 srednje i 13 osoba starije životne dobi.

Institutu za javno zdravstvo RS prijavljen je jedan smrtni slučaj, a radi se o ženi srednje životne dobi iz Pala.

Prema mjestu prebivališta, 33 novozaražene osobe su iz Banje Luke, sedam iz Bijeljine, šest iz Doboja, po tri iz Stanara, Teslića i Čelinca, po dvije iz Dervente, Mrkonjić Grada, Trebinja, Zvornika i Čajniča i po jedna iz Ljubinja, Nevesinja, Osmaka, Prijedora, Prnjavora, Novog Goražda, Rogatice i Ugljevika.

Do sada je u RS potvrđeno 8.895 slučaja koronavirusa, a preminule su ukupno 293 osobe. Oporavljene su 5.833 osobe, a testirano je ukupno 76.197 osoba.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE