SJAJAN PRIJEDLOG ZA RUČAK, BOGAT VITAMINIMA I PROTEINIMA

ZA OVAJ RECEPT POTREBNO JE: pileće grudi, par, 1 mlada tikvica, 2 jaja, 100 g kisele pavlake, 50 ml mlijeka, ulje, sol, bijeli luk u granuloma, listovi kačkavalja, te kačkavalj za rendanje

Meso isjeći na tanje filete, posoliti i izlupati blago između folije. Tikvicu oguliti i isjeći na tanje kolutove, pa posoliti i ostaviti da odstoji 16 minuta. Meso prepržiti u tavi dok blago ne porumeni.

Manju tepsliju podmazati uljem. Listove kačkavalja isjeći na 4 dijela, kao i meso na manje kriške. Redati po dužini pleha koji smo podmazali uljem – kačkavalj, tikvicu meso, pa ponovo kačkavalj, tikvicu, pa meso i tako sve dok imate materijala.

U činiji razlupati jaja, dodati pavlaku i mlijeko i dobro izjednačiti. Preliti meso i tikvice i peći oko 50 minuta na 210 stepeni C. Pred kraj posuti rendanim kačkavaljem i vratiti u rernu dok ne porumeni.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.