SJAJNOM IGROM CRNOGORCI NADIGRALI EKIPU SRBIJE

U drugom susretu večeri u grupi “A“ Evropskog prvenstva za rukometaše u Grazu, reprezentacija Crne Gore stigla do velike pobjede protiv Srbije rezultatom 22:21 i tako ostala u igri za plasman u drugi krug.

Crnogorci su od starta krenuli žustro i energično u odbrani, što im je donijeli prednost od tri gola (4:1) u devetoj minuti.

Prema onome što su timovi prikazivali na terenu u tim momentima, bilo je evidentno da Crna Gora ima veću želju za pobjedom, pa je na polovini prvog poluvremena rezultat bio 7:3. No, na krilima Bogdana Radivojevića, kojem se priključio i Mijajlo Marsenić, “orlovi” uspijevaju u 19. minuti prići na gol zaostatka (6:7).

U nastavku vođena je prava muška borba na terenu, pa je viđeno više oštrih faulova i isključenja nego golova. Na odmor se otišlo rezultatom 11:10 za Crnogorce.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Srbija, koja s dva brza gola preokreće rezultat u svoju korist (12:11). Uslijedio je period igre gol za gol, da bi Srbijanci, najviše zahvaljujući fenomenalnom golmanu Tiboru Ivaniševiću, u 40. minuti po prvi put na utakmici stigli do tri gola prednosti (16:13). No, tu nije bio kraj uzbuđenjima.

Anadolija

Nakon timeouta, koji je zovnuo Zoran Roganović, Crnogorce u igru vraćaju Miloš Božović sa tri vezana gola i sjajni golman Nebojša Simić, pa je 15 minuta do kraja neriješeno 16:16.

Za potpuni preokret pobrinuo se Vladan Lipovina, pogotkom u 48. minuti, kojim su “lavovi“ ponovo u vodstvu (17:16). Tada je i definitivno postalo jasno da će se do kraja voditi velika borba za svaku loptu i da bi jedan gol mogao prevagnuti na jednu ili na drugu stranu.

Crnogorci su uspijevali održavati gol prednosti sve do samog finiša, a onda su je pogotkom Mirka Radovića minut i po prije kraja uduplali. Posao im je u posljednjim trenucima olakšala Srbija, koja baca loptu u napad i “lavovi“ su mirno mogli privesti utakmicu kraju i proslaviti zasluženu pobjedu rezultatom 22:21.

Poredak grupe “A”: Hrvatska 4 boda, Bjelorusija 2, Crna Gora 2, Srbija 0.

U trećem kolu 13. januara sastaju se: Crna Gora – Bjelorusija (18.15 sati), Srbija – Hrvatska (20.30).

– Crna Gora – Srbija 22:21 (11:10) –

Dvorana Stadhalle u Grazu. Gledalaca: 4.500. Sudije: Jesper Madsen Kirkholm i Henrik Mortensen (Danska). Sedmerci: Crna Gora 14 minuta, Srbija 8 minuta. Isključenja: Crna Gora 1 (1), Srbija -.

CRNA GORA: Mijušković, F. Vujović, Glendža, Bakić 1, Čavor 1, Lazović 1, Božović 4, Radović 2, Kankaraš, S. Vujović 2, Ševaljević 2, Lasica 1, Anđelić, Grbović 5, Lipovina 3, Simić 9 odbrana. Selektor: Zoran Roganović.

SRBIJA: Cupara, Mošić, Sretenović 1, Crnoglavac, Đukić 1, Pešić, Radivojević 4, Kolaković, N. Ilić 2, Pušica, V. Ilić, Nikolić, Kukić 6, Zelenović 4, Marsenić 2, Ivanišević 1 gol i 11 odbrana. Selektor: Nenad Peruničić.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.