SKAKA NOVOJ GRADONAČELNICI URUČIO KLJUČ GRADA SARAJEVA: OPET DOLAZI VRIJEME PROSPERITETA, POMOZITE MI U TOME

Nova gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić se obratila nakon jednoglasnog izbora i kazala šta će biti njen fokus u narednim godinama mandata.

Na početku se zahvalila na ukazanom povjerenju i kazala da će učiniti sve da ga i opravda.

  • Svi zajedno trebamo podržati savremene i pozitivne tendencije u razvoju grada, prilikom čega ćemo se voditi interesom građana, a ja kao gradonačelnica ću dati svoj puni doprinos. Želim da budemo jedan veliki tim koji radi isključivo u interesu Sarajeva i Bosne i Hercegovine _ rekla je.

Kazala je kako “ljubav prema Sarajevu” treba da bude motiv svakog djelovanja.

  • Voljeti svoj grad, znati i razumjeti njegove potrebe i raditi sve kako bi bio što bolji je naš zadatak – ističe nova gradonačelnica.

Dalje govori o značaju i ljepoti Sarajeva.

  • Mi smo dio evropske porodice i ponosni smo na naše ljude, vrijednosti i dokazanu hrabrost. Sarajevo je slobodarski, evropski, kosmpolitski i olimpijski grad. Sarajevo, uprkos svemu, uvijek na kraju izlazi kao pobjednik. Ono je neuništivo. Sarajevo je građansko, antifašističko, slobodarsko – rekla je.

Posebnu pažnju prilikom rukovođenja grada, smatra, treba usmjeriti ka diplomatiji.

  • Trebamo inicirati bolju saradnju s evropskim gradovima. Inicirati bolju saradnju i s bh. gradovima poput Tuzle, Mostara, Zenice, Gradačca… Moramo pokazati da je Sarajevo istinski glavni grad naše države – ističe.

Govoreći o Sarajevu nije mogla, a ne spomenuti njegovu raznolikost i tradiciju.

  • Ja ne priznajem, niti podržavam podjele, naša i moja misija je da ujedinimo i da stvaramo nove vrijednosti. U srcu našeg grada već vijekovima egzistiraju džamije, sinagoge, katoličke i pravoslavne crkve. Poštivanje vjerskih i drugih tradicija je duboko ukorijenjeno u biću našeg čovjeka. Vjerujem da opet dolazi vrijeme prosperiteta našeg grada, pomozite mi u tome – zaključila je ona.

Na kraju je kazala da će se potruditi unijeti što više transparentnosti u rad gradske uprave te da će zajedničkim snagama uspjeti u mnogim projektima koji će u konačnici osavremeniti Sarajevo.

Nakon govora dosadašnji gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka joj je uručio Ključ Grada Sarajeva.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U FEDERACIJI BIH VIŠE OD 24.000 SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U 2023. GODINI

0
Tokom 2023. godine na cestama u Federaciji BiH dogodilo se 24.300 saobraćajnih nesreća , što je za 13,9 posto više u odnosu na 2022. godinu.