SKLANJALA JE EKSPRES LONAC SA ŠPORETA, A ONDA JE VENTIL IZLETIO KAO METAK

Jedna Indijka oslijepila je na jedno oko, nakon što je ventil ekspres-lonca kao metak izletio iz ležišta i zabio joj se u glavu.

Metalni dio je dospio toliko duboko da se nije vidio golim okom, a tek je snimak skenerom pokazao gdje se tačno nalazi.

57-godišnja žena ostavila je lonac na šporetu na gas i izašla da radi u polju. Jedan sat kasnije sjetila se da je stavila ručak i požurila u kuhinju. Dok je sklanjala lonac sa šporeta, ventil je iskočio iz ležišta i zabio joj se u glavu blizu oka.

U složenoj operaciji, ventil joj je izvađen iz oka, a hirurzi bolnice su morali da paze da ne oštete okolna tkiva.

  • Operacija je bila uspješna i spasili smo joj život, ali oko nismo mogli – kaže hirurg.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE