SKORO 50 GODINA PROVELI SKUPA: BRAČNI PAR PREMINUO OD KORONAVIRUSA U ISTO VRIJEME

Patricia i Leslie McWaters iz Michigana proveli su zajedno 47 godina.

Osnovali su porodicu, podigli djecu na noge, čuvali unučad i praunučad. Prošle sedmice umrli su od posljedica zaraze COVID-19 u istoj minuti.

  • Doslovno su sve radili zajedno. Mada nas je teško pogodila njihova smrt, sada kada razmislim to nije toliko iznenađujuće jer su sve vrijeme bili zajedno –  rekla je Joana Sisk, jedna od njihove dvije kćerke.

McWatersi su među 268.087 ljudi koji su u SAD-u umrli od koronavirusa. A kako broj hospitalizacija stalno doseže nove maksimume, stručnjaci su zabrinuti da će uslijediti još značajno veći broj smrtnih slučajeva, piše CNN.

  • Na prvi pogled činili su se dosta različiti. Ona je bila penzionisana medicinska sestra koja nije prihvaćala gluposti, a on zabavni penzionisani vozač kamiona. No, zajednička im je bila njihova iskrena dobrota i briga za druge ljude – kazala je Sisk.

Kada se Patricia zarazila koronavirusom, otišla je u bolnicu, ali su je oni poslali kući i rekli da se samoizolira. Mada se osjećala dosta loše, nakon 35 godina rada kao medicinska sestra nije preispitivala odluku ljekara.

Sljedeće sedmice i Patricia i Leslie završili su u bolnici, bilo im je toliko loše da ih je odvezla hitna pomoć. U bolnici su bili sedan dana, a zatim su preminuli.

Bolničko osoblje je kazalo da su umrli praktično iste minute te su i jednome i drugome napisali isto vrijeme smrti: 24. novembra 2020., u 16:23 sati.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE