SKRAĆENA NASTAVA NA 30 MINUTA: PRIJAVE O ŠTETAMA U STOCU STALNO PRISTIŽU

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković je danas proglasio stanje prirodne nesreće u tom gradu uslijed zemljotresa u kojem je 27-godišnja djevojka izgubila život, kad je stijena pala na njezinu kuću.

Glasnogovornica Općine Stolac Martina Prkačin za naš portal kaže da je gradonačelnik Bošković Odluku o proglašenje stanja prirodne nesreće donio na prijedlog Civilne zaštite na današnjoj sjednici u tom gradu.

Ističe da je prilikom zemljotresa došlo je do velikih šteta na javnim privrednim, kulturnim, vjerskim i stambenim objektima i da prijave o štetama neprestano pristižu, te se stanje treba tek utvrditi.

  • Formirana je gradska komisija za procjenu štete, a gradske službe su na terenu. DVD Stolac, Civilna zaštita i Komunalno preduzeće su već treći dan na terenu i saniraju nastalu štetu, te utvrđuju stanje na objektima”, kaže Prkačin za Klix.ba.

Do sada je kako naglašava 150 osoba prijavilo materijalnu štetu i pozivi sa prijavama neprestano pristižu, te je kako ističe upućen i javni poziv svi građani koji to još nisu uradili da prijave pretrpljenu štetu koja im je nastala uslijed zemljotresa na broj 036 854 666.

  • Trenutno su na terenu pripadnici DVD Stolac zajedno sa Gorskom službom spašavanja i danas planiraju ukloniti četiri velika betonska dimnjaka, od kojih su dva u Humskoj ulici i dva na području veterinarske stanice”, kaže naša sagovornica.

Među brojnim objektima u Stocu je ogromna oštećenja pretrpjela i Osnovna škola, ali kako ističe nastava se izvodi i dalje, ali su sati skraćeni na 30 minuta.

  • Učenici su dosta dobro sve to shvatili i nastava se nije odgađali, jer je procijenjeno da je tako najbolje zbog njihovog psihološkog stanja. Treći sprat se ne koristi i nastava se izvodi na prva dva sprata”, objasnila je Prkačin u razgovoru za naš portal, te dodala da će se štetne posljedice zemljotresa zbrajati još danima.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SARAJEVSKI LJEKARI UPUTILI APEL: PRESTANITE SA UBIJANJEM DJECE U GAZI I...

0
Sarajevski ljekari koji su studirali na Medicinskom fakultetu u Sarajevu u periodu 1965-1970., uputili su otvoreno pismo u kojem pozivaju svjetske moćnike da zaustave ubijanje djece i civila u Gazi, Ukrajini i bilo gdje na svijetu.