SKRHANA MAJKA ČEKA DA TIJELO STRADALOG SINA STIGNE IZ NJEMAČKE: BIO JE DIVNO DIJETE

Posmrtni ostaci Marka Zdravkovića (22), koji je prošle srijede tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći kod njemačkog grada Nirnberga, trebalo bi da stignu u Srbiju u utorak, dok će njegov ispraćaj do vječne kuće na mjesnom groblju u rodnom Brestovcu biti održan dan kasnije, u srijedu.

Porodica želi da tijelo njihovog sina i brata, u skladu sa običajima u ovim krajevima, tokom noći bude pod krovom doma u kome je živio, javlja beogradske Novosti.

Pripreme za transport Markovog tijela ubrzano se odvijaju. Porodica ima podršku nadležnih državnih organa Srbije i Njemačke, kao i preduzeća u kojem je nastradali Marko radio.

  • Posredstvom našeg mjesnog paroha stupili smo u kontakt sa Tomislavom Vidovićem, koji tamo ima svoj hotel i koji se, posredstvom naše crkve u Njemačkoj, ponudio da nam pomogne, čak i u dijelu troškova za transport tijela našeg Marka do kuće. Zahvalni smo svima koji su nam se našli u nevolji i koji su na bilo koji način pomogli – kazala je, Markova majka Tanja.
infranken.de

Iako skrhana od bola, ona je u nedjelju bila okupirana pripremama za sahranu svog sina, dok su u kuću i dalje pristizali mnogobrojni rođaci i prijatelji, kako bi sa Zdravkovićima podijelili trenutke velike tuge. O Marku svi govore biranim riječima i ističu da je time kako je živio zaslužio svaku pohvalu.

  • Bio je divno dijete. Uvijek nasmijan i spreman za šalu. Nema čovjeka u selu koji za Markom nije suzu pustio, jer to dijete u svom životu nijednu grešku nije počinilo. Nikome se nikada nije zamjerio. Bio je voljen i poštovan, baš zbog toga što je u svakom smislu bio izuzetan – pričaju roditelji Markovih drugova i drugarica.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

HDZ U HRVATSKOJ NIJE POBIJEDIO SAMO U DVIJE IZBORNE JEDINICE OD...

0
Tokom noći HDZ je dobio još jedan mandat pa sada, nakon 99,3 posto obrađenih mjesta, ima 61 mandat na održanim izborima u Hrvatskoj.