- 1 l mlijeka
- 400 g glatkog brašna
- 4 jaja
- 2 kašike ulja
- četvrtinu kaškice soli
PRIPREMA
U prosijano brašno umiješajte sol. Koristite ručni mikser i počnite dodavanjem mlijeka u brašno. Konstantno miksajte i ne dodajite previše mlijeka odjednom.
Cilj je da se stvori nešto poput paste. Tako će vam smjesa biti lijepo glatka i bez grudvica. Mnogi rade upravo suprotno, tj. dodaju brašno u mlijeko, ali to je način pripreme zbog kojeg su grudvice zagarantovane.
Jaja viljuškom kratko umutite pa ih dodajte u smjesu od brašna i mlijeka.
Na kraju umiješajte i ulje koje tijesto čini elastičnim. Ne miksajte predugo kako se ne bi stvorila pjena, jer ona prilikom pečenja samo izgori. U slučaju da se ona već stvorila, samo tijesto ostavite nekoliko minuta da odstoji pa skinite pjenu.