Lako i brzo se priprema, a sastojci nisu od onih koji su preskupi ili se teško nalaze.
Sastojci

Tijesto
300 gr brašna
250 gr kefira
3 jaja
300 gr kisele pavlake
10 gr praška za pecivo
5 gr soli
Nadjev
6 kuhanih jaja
1 veza mladog luka
100 gr kisele pavlake
5 gr soli
3 gr bibera
Premaz
5 žumanca
50 gr kisele pavlake
10 gr susama
Priprema

U posudu dodajte kiselu pavlaku, jaja, prašak za pecivo, so, kefir i brašno. Umutite mikserom dok se svi sastojci ne sjedine. Pola smjese izlijte u pleh za torte obima 23 cm. Skuhajte jaja pa ih isjeckajte. Nasjeckajte mladi luk pa ga pomiješajte sa jajima. U činiju dodajte još kisele pavlake, so i biber i sve dobro promiješajte. Rasporedite u pleh. Prelijte ostatkom smjese koju ste koristili kao podlogu.
Umutite žumance i kiselu pavlaku pa tom smjesom obilno premažite po vrhu. Za kraj posipite susamom i stavite u rernu zagrijanu na 160°C. Nakon 40 minuta, tart izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.