SLAVNI REDITELJ ODAO POČAST BRYANTU: SPIKE LEE OBUKAO ODIJELO U BOJI LA LAKERSA NA DODJELI OSCARA

Filmski reditelj Spike Lee (62) obukao je ljubičasto odijelo na kojem je bio istaknut broj 24 i time je odao počast poginulom legendarnom košarkašu Kobe Bryantu na 92. dodjeli Oscara.

Kobe Bryant je većinu svoje karijere nosio broj 24 na dresu košarkaške momčadi Los Angeles Lakers za koju je igrao te je nagrađivani reditelj Lee poručio kako je njegova odjevna kombinacija bio jedan od načina da mu oda počast.

Obrub na ljubičastom odijelu bio je žute boje, poput dresa LA Lakersa. Također, Spike je obuo narandžaste Nike Kobe 9 Elite patike na kojima je potpis preminulog košarkaša, piše Business Insider.

Kobe i Spike Lee zajedno su radili na sportskom dokumentarnom filmu “Kobe Doin’ Work”, koji je premijerno prikazan 2009. godine.

  • Igrač poštuje igrača. O kakvoj god oblasti da je riječ, kada vidite nekoga na takvom nivou, poštujete ga –  rekao je Spike za Bryanta.

Spike je crvenim tepihom prošetao sa suprugom Tonyom Lewis Lee.

Spike Lee sa suprugom na 92. dodjeli Oscara Spike Lee sa suprugom na 92. dodjeli Oscara

Podsjetimo, Kobe je poginuo u 42. godini 26. januara u padu helikoptera zajedno sa svojom kćerkom Giannom, kojoj je bilo tek 13 godina. U helikopteru je bilo još sedmero ljudi koji su s njima putovali.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DODIK ORGANIZIRA MITING U BANJOJ LUCI: NEZADOVOLJNI REZOLUCIJOM O SREBRENICI

0
Protiv Rezolucije o Srebrenici u UN-u već izvjesno vrijeme se lobira, a predstavnici RS, na čelu sa SNSD-om, danas u Banjoj Luci organizira veliki narodni miting, koji će se održati na Trgu krajine.

PONOVO ZEMLJOTRES U TURSKOJ