SLAŽU SE KAO PILETINA I GLJIVE U SOSU: UZ OVAJ RECEPT ĆETE UŽIVATI, A TAJNA JE U KIKIRIKIJU

Piletina je jedno od onih mesa koje može da se kombinuje sa svim i svačim, odnosno da može da ima sjajan ukus sa raznim sastojcima, ali ima tu prednost što može da se kombinuje sa raznim sastojcima.

Sastojci

300 gr bijelog mesa

300 gr šampinjona

100 gr kikirikija

kašičica đumbira i soli,

kašika maslaca i masti

2 kašike ulja i soja sosa

kašika brašna

sjeckani crni luk

4 kašike šećera

čehno bijelog luka

Priprema

Pileće meso isjecite na tanke šnicle, posolite, uvaljajte u brašno i pržite dva minuta sa svake strane na vrelom ulju. Sklonite piletinu iz tave i čuvajte je zatvorenu u aluminijskoj foliji. Kikiriki i šampinjone pržite na maslacu tri minuta, ostavite na toplom. Na masti propržite sitno sjeckan crni i bijeli luk, đumbir i ostale sastojke i dodajte meso i gljive.

Prijatno!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE