SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE KS: OBUKA IZ PODUZETNIŠTVA ZA 328 NEZAPOSLENIH OSOBA

Javna ustanova „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ organizuje danas u Domu mladih Centra Skenderija "Obuku iz poduzetništva" za 328 nezaposlenih osoba.

Program obuke namijenjen je nezaposlenim osobama kojima su odobrena sredstva za pokretanje vlastitog biznisa kroz Program sufinansiranja samozapošljavanja šehidskih porodica i porodica poginulih branilaca, Program sufinansiranja samozapošljavanja, te Program sufinansiranja samozapošpljavanja osoba do 35 godina života.

Programom “Obuke iz poduzetništva” realizovat će se ugovorne obaveza između Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ kao davaoca sredstava i nezaposlenih osoba kao korisnika programa podsticaja.

Polaznici obuke upoznat će se o osnovnim elementima poduzetništva, poduzetničkim vještinama, osobinama i ponašanjem, osnovnim koracima pri pokretanju biznisa, razlikama između obrta i preduzeća i drugo, najavljeno je iz Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KAKO NAPRAVITI RUŽICE: NEIZOSTAVNI DIO BAJRAMSKE TRPEZE

0
Kraj mjeseca posta obilježava se Ramazanskim bajramom, jednim od najvažnijih muslimanskih blagdana. Predbajramske dane karekterišu spremanje doma, ali i priprema tradicionalnih slanih i slatkih jela.