SMIJE LI SE PITI KAFA KOJA JE STAJALA NEKOLIKO SATI

Ostalo je još nekoliko sati do kraja radnog vremena i već polako osjećate umor.

U jednom trenutku posežete za šoljicom skuhane kafe koja vam od jutra stoji na stolu i pitate se: „Smijem li ja to uopće popiti?“ Evo odgovora na to pitanje!

Ako je dobro zatvoreno i stavljeno u frižider, mlijeko može biti dobro i sedmicu dana nakon isteka roka. Ako ga pak ostavite u kafi (nes ili crnoj) više od nekoliko sati, skuhajte sebi novu kafu.

Skuhana kafa može da promijeni okus i nakon 30 minuta, a poslije tog vremena imate otprilike četiri sata prije nego se ulja iz kafe pokvare, što rezultira lošijim okusom ovog napitka. Dakle, kafu je najbolje popiti do pola sata nakon kuhanja, piše Dnevno.rs.

Crna kafa je tad sigurna za piće, mada vjerovatno neće imati jednako dobar okus kao kad je tek skuhana. Bolja je ideja napraviti novu, a ako ste odlučni da popijete baš tu kafu, onda je najbolje da je prethodno zagrijete u mikrovalnoj rerni jer ona u velikoj mjeri ubija bakterije koje se u međuvremenu nakupe.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE