Posude za pečenje koriste se gotovo svakodnevno i nikada ih nije dovoljno, ali nije dovoljno ni mjesta za njihovo spremanje. Brojne ladice i ormari u kuhinji mnogima nisu dovoljni za spremanje svog suđa te pokušavaju ga spremiti gdje god stignu, uključujući i u ladicu ispod rernu, prenosi Reader’s Digest. No je li to pametna ili sigurna – ideja?
Ono što mnogi ljudi ne shvaćaju je da se ladica rerne zapravo naziva ladica za zagrijavanje. To je mjesto koje treba koristiti za zagrijavanje hrane nakon kuhanja, primjerice, kada pripremate obrok s više sljedova, za neke praznike ili proslave, pa morate pripremiti puno jela odjednom. Jednostavno možete staviti jedno jelo u ladicu za očuvanje topline, dok drugo odlazi u rernu. U osnovi, ona nije namijenjena kao prostor za spremanje hrane, već za očuvanje topline.
Ali ako ćete ga koristiti za spremanje kuhinjskih predmeta, slijedite ovo pravilo: Sve što je plastika, tkanina ili papir vjerojatno će se rastopiti – ili, što je još gore, zapaliti. To znači da ispod ne držite rukavce ili krpe, već ih spremite u obične ormare i ladice. Posuđe i pribor za pečenje, tave, kamen za pečenje pizze, vatrostalne posude i suđe koje inače možete koristiti u rerni, sigurni su za držanje u ladici ispod rerne. Također možete držati sve suđe koje ne koristite na dnevnoj bazi, sve dok su izrađene od materijala koji je siguran za rernz, kao što su pribor za roštilj ili pribor za pečenje.
Ako još uvijek niste treba li spremati stvari u ladicu ispod rerne, pogledajte priručnik rerne ili kontaktirajte proizvođača da biste saznali više o konkretnom modelu.
Ipak, nemaju sve rerne iste značajke te je bolje da ste sigurni prije isprobavanja.