SNIMAK KOJI JE ZGROZIO JAVNOST: TUZLAK ZAVEZAO PSA ZA AUTO I VUKAO GA PO CESTI

Zlostavljanje životinja pojava je sve prisutnija u Bosni i Hercegovini, a posljednji slučaj zabilježen je u tuzlanskom prigradskom naselju Par Selo, gdje je nesavjesni vlasnik psa, svog ljubimca zavezanog za automobil vukao po cesti.

Naime, na društvenoj mreži Facebook pojavio se snimak na kojem je prikazan pas koji je užetom zavezan za kuku automobila.

Prema tvrdnjama autora snimka, nesavjesni muškarac iz tuzlanskog prigradskog naselja Par Selo, zavezanog psa vukao je po cesti, brzinom automobila između 40 i 50 kilometara na sat.


Također, ovaj autor tvrdi i da je izostala adekvatna reakcija policije, koju je u vrijeme patroliranja obavijestio o događaju. Iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, do objave ovog članka odgovor nismo dobili.

Ali, s druge strane, Klix.ba je dobio komentar iz Udruženja za zaštitu životinja Nirina iz Tuzle, iz kojeg su naveli da se, nažalost, svakodnevno susreću sa ovakvim i sličnim situacijama.

  • Zgroženi smo svaki put, a posebno jer ne vidimo pomak s mrtve tačke. O sprovođenju zakona ne treba ni pričati, a svijest društva nam je u podrumu. To počinje od psa na lancu pored kojeg većina prođe i smatra da je to u redu. Dok se ne počne sankcionisati sve što zakon nalaže, pojedinci kao mi će se samo boriti sa vjetrenjačama – naveli su iz Nirine.

Snimak zavezanog psa i priča autora zgrozila je i širu javnost, koja je putem društvene mreže Facebook osudila čin Tuzlaka.

Video pogledajte i OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.