SNIMANJE U PRIJEDORU, KLJUČU I NA KOZARI: ALEN HRBINIĆ EKRANIZIRAO PJESME ‘NAJDRAŽA’ I ‘POKRENI SE’

Alen Hrbinić snimio je spotove za pjesme "Najdraža" i "Pokreni se", za koje je pisao tekstove i muziku. Pod rediteljskom palicom Dejana Niševića kadrovi su snimani u Prijedoru, Ključu i na Kozari.

  • Sve je bilo odlično organizirano i već se uveliko radi na montaži. Snimali smo na nekoliko lijepih lokacija, a dobar domaćin u Prijedoru nam je bio Halid Muslimović. Muslimović nam se pridružio u pauzi i nakon snimanja i nekoliko sati smo proveli u razgovorima o estradi. U Prijedoru sam se družio i sa producentom Fikretom Vukalićem Fantomom, koji živi i radi u Austriji i u toj zemlji organizira koncertne spektakle Dine Merlina, Zdravka Čolića, Gorana Bregovića… Sigurno je da sam mnogo mogao naučiti od Muslimovića i Fantoma koji su već decenijama svaki na svoj način na estradi – kaže Hrbinić.

Spot za pjesmu “Najdraža”, koja se nalazi na Alenovom albumu “Furam”, bit će pred publikom već sredinom novembra.

  • Pokušavam da godišnje snimim barem četiri spota i na taj način promoviram svoj rad. Naravno, mnogo se radujem i svirkama i druženju sa publikom. Nama muzičarima i pjevačima to je najbitnije. Muzika je smisao našeg života i nema dana da nekoliko sati dnevno ne sviram ili pjevam. Svirke su mjesto gdje publici poklanjamo energiju i emocije i oni nam uzvraćaju istom mjerom. To je posebni bitno za autorski rad i nastajanje novih pjesama – nastavlja sarajevski pjevač koji živi i radi u Njemačkoj.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE