SOČAN, BRZ I JEDOSTAVAN OBROK: UKUSNA ŠNICLA U SOSU

Šnicla u sosu je jedno od jela koje predlažemo za vašu trpezu.

Sastojci:

500 g junećih šnicli,

1 kašika senfa,

pola kašičica bijelog luka u prahu

1 kašičica mljevenog bibera,

1 paradajz,

300 ml paradajz sosa,

200 ml neutralne pavlake za kuhanje,

osmina kašičice narendanog muškatnog oraščića,

so,

ulje.

Priprema:

  • Juneće šnicle pripremite dan ranije. Izlupajte ih i utraljajte uljem sa svih strana.
Ilustracija

Dodajte bijeli luk u prahu, biber i senf, potom ih stavite u zdjelu i zatvoriti plastičnom providnom folijom. Ostaviti u frižider da odstoji preko noći.

  • Pripremite dublju veću tavu za prženje, zagrijte ulje i pecite šnicle po dvije minute s obje strane, zatim smanjite temperaturu i prelijte ih paradajz sosom i neutalnom pavakom.
  • Dodajte sjeckani paradajz. Ostavite sve da se krčka dok meso savim ne omekša.

Pred kraj posolite po ukusu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OFTAMOLOTG SAVJETUJE: EVO KAKO DA ODMORITE OČI OD DUGOG GLEDANJA U...

0
Problemi sa vidom, koji su sve prisutniji kod svih uzrasta u populaciji, kako oftalmolozi tvrde, vezuju se za mnogo vremena koje provodimo ispred kompjutera, telefona, tableta, ali i televizora.