SOČNA DOMAĆA PITA OD BUNDEVE: OMILJENI JESENJI SLATKIŠ, A EVO KAKO SE PRIPREMA

Ova će vam poslastica, pripremite li je jednom, biti omiljena cijele jeseni.

Sastojci:

1 kg bundeve

500 gr tankih kora

20 kašika šećera (može po ukusu, ali ispod 20 kašika je premalo)

100 ml ulja

100 ml vode

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Bundevu izrendati, pa dodati šećer. Izmiješati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Bundeva će pustiti sok, ali se ne cijedi, sa tim sokom izmažite kore.

Podijeliti zatim kore na 4 dijela. Rernu uključiti da se zagrije na 220 stepeni. Uljem premazati pleh.

Uzeti jedan dio kora (4 kore). Premazati prvu uljem, tankom četkicom, pa staviti drugu i namazati vodom, pa treću kombinujući malo ulja i malo vode. Kada stavite četvrtu, nemojte je premazati.

Fil od bundeve nanositi na 2/3 kore, ali na užoj strani, pa tako umotati.

Tako uraditi sa sva četiri rolatića sa bundevom i složiti ih u pleh, premazati uljem i vodom i staviti da se peče na 200 stepeni 5 minuta, pa smanjiti na 180 da se ispeče do kraja.

Ohladiti bundevaru i posuti je šećerom u prahu i poslužiti.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE