Punjeni paradajz malo je 'lakše' jelo od drugih sličnih - punjenih paprika ili sarmi, naprimjer, i zbog toga je zgodniji za dane kad je vruće.
Sastojci:
8 komada paradajza, malo većih
400 g mljevenog mesa
1 jaje
1/2 šoljice prezle
1 crveni luk
1 čehno bijelog luka
1 kašika svježeg peršuna
so i biber
Priprema:
Paradajz operite pa svakom odrežite “kapicu”, otprilike pola centimetra debljine. Iz paradajza izvadite “meso”, ne morate to predetaljno da radite, ali pokušajte da uklonite veći dio. Posolite i pobiberite unutrašnjost.
Meso od paradajza usitnite nožem i dodajte ga u meso, sitno sjeckani luk i bijeli luk i ostale sastojke. Sve dobro sjedinite u kompaktnu smjesu i punite paradajz.
Složite paradajz u posudu za pečenje, poklopite ga odrezanim “kapicama” i lagano prelijte maslinovim uljem.
Pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni otprilike 30 minuta.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.